Selvoptaget

Fatter stadig intet af fbs fællesskabsregler

Jeg er desværre stadig for fatsvag til facebook. Jeg kan simpelthen ikke udtrykke det jeg mener, uden at overtræde deres ‘community standards’. Øjensynligt fordi jeg kommunikerer på en anden måde, end dem der patruljerer fb for hadefulde beskeder.
Jeg forsøgte sådan set bare at formidle min meget fine, nuancerede og ikke spor hadefulde forståelse af netop et problem med forståelse, som også – formodentlig – ligger til grund for den måde fb vurderer det jeg skriver.

Jeg skrev dette i en kommentar om vreden mod Jimmi Carr og hans humor:

“Det undrer mig, at flere og flere tilsyneladende ikke forstår selvironien og hans evne til, at spidde hykleriet og give os indblik i vores eget bullshit og forstillelse? Lige under overfladen på vitsen om, at ‘vi aldrig hører om de gode ting’ – vedr. romaerne og Holocaust, så ligger der jo en hel skatkiste, hvis man et lille øjeblik tager de briller på, der handler om englændernes egen behandling af og forståelse af deres ‘sigøjnere’ (travellers) og deres egen selvforståelse.
Den spidder også hykleriet mht hvordan man i virkeligheden fejer Holocaust en lille smule under gulvtæppet – fordi man har denne automatreaktion, at ‘det var 6mill jøder’ og så ellers videre med dagens gerninger.
Dette at han tager det op på denne måde er på INGEN måde hverken smagløst eller krænkende for romaerne/sigøjnerne/travellers. Det er tværtimod en tiltrængt påmindelse om, at vi har grupper iblandt os – selv i dag – som store grupper ikke bryder sig om og har fordomme imod, men som de ‘smagfuldt’ undlader at sige noget grimt om. De lader bare det grimme ske.
I min verden er alt vendt på hovedet med denne trang til, at tage satire og sort humor for pålydende – og så forsøge at udskamme de humorister, som ellers er dem, der er allerbedst til at udpege vores mørkere og grimmere sider og få os til at blive lidt klogere på os selv.
Det er som om mange mennesker i disse år tror, at de faktisk ER rigtige og gode og moralsk overlegne.I den sammenhæng vil jeg sige: Det er lige omvendt. Hvis du tror du er moralsk overlegen fordi du peger fingre ad Carr og andre af hans slags, så har du et problem med selvindsigten og forståelsen og bør kigge indad”

Det er åbenbart meningen, at mennesker i vore dage skal leve i en falsk selvforståelse, som en umoden 20 årig.
Jeg protesterede selvfølgelig. Men jeg får næppe noget ud af det.

Desværre opnår fb (og andre sociale medier) det stik modsatte af, hvad de ønsker. Men det kommer jeg heller ikke til, at kunne forklare dem.

Jeg blev gjort opmærksom på, at jeg måske skriver for svært tilgængeligt. Altså, at dem der tjekker mig ikke kan forstå, hvad det er jeg skriver. Det kan godt være. Jeg fik også 30 dage i december for at bruge ordet ‘negere’. Det betyder ‘at nægte’. Men hvis man nu tror, at det er sådan man staver til et ‘grimt ord’, så kan man måske nok insistere på, at jeg har overtrådt fællesskabsreglerne. Det er bare så underligt, at blive smidt ud fordi man bruger et andet ord og staver det korrekt – og de så tror, at man bruger det grimme ord, men staver det forkert.
🙂

Og endnu en opdatering. Jeg vil muligvis gerne annoncere på facebook. Men før jeg gør det, skal jeg tilslutte mig deres antidiskriminatoriske politik. Det er jeg ikke sikker på, at jeg kan. Ikke fordi jeg ikke er imod diskrimination, men fordi deres politikker på disse områder er så åbenlyst forkerte og har så tydelige negative konsekvenser og virker stik modsat hensigten. Hvor langt skal jeg da gå, for at imødekomme mennesker og virksomheder, som aktivt medvirker til, at vi synker dybere og dybere ned i et middelalderligt mørke, hvor meninger ikke længere brydes og helt bestemte holdningssæt tages for givet og er formuleret at småtbegade og fatsvage umodne tåber, som ikke aner de første tre ting om det de kloger sig på?
Nå, jeg er blevet gammel og overlader verdens tilstand til de unge. De er hjernevaskede og de bliver næppe kede af, at være fanget i totalitære kapitalfondes og lige så totalitære politiske demagogers retoriske spind af løgne og ævl.

Og endnu en opdatering. Nu er jeg igenigen blevet smidt af fb i 30 dage – fordi jeg engang i en eller anden sammenhæng, som jeg ikke kender – har brugt ordet ‘halenegre’ i en kommentar. Sådan her:

Jeg mener jo at jeg er fuldkommen sagesløs. Men det mener fb ikke. I vore dage er ordene i sig selv ‘onde’ og ‘hadefulde’ – og ikke meningen bag.
Det skaber tomme mennesker, som bare er en flok ord, som signalerer ‘godhed’. Hvad der ligger bag – er fuldkommen ligegyldigt.
Hvorfor mon det ikke undrer mig, at lige netop facebook ikke forstår det?